UTRECHT – Een fonds van 300 miljoen euro om goedkoop geld te lenen voor het plaatsen van zonnepanelen en het isoleren van de woning wordt bijna niet gebruikt.

Sinds de start van het Energiebesparingsfonds is er ongeveer 36 miljoen euro gebruikt, zo schrijft RTL Nieuws. Het fonds is al 2 jaar actief.

Particulieren kunnen bij het fonds geld lenen om energiebesparende maatregelen te nemen. Als het goed is leveren deze maatregelen

Hoe dit komt, is niet precies duidelijk maar waarschijnlijk zijn veel mensen onbekend met de mogelijkheden. Vereniging Eigen Huis geeft aan dat de rente mogelijk ook te hoog is.

Sneller maatregelen

De Tweede Kamer wil dat minister Stef Bok (Wonen) ervoor zorgt dat het fonds meer gebruikt gaat worden. Blok zelf zegt hier minstens tot april voor nodig te hebben, maar de kamer wil dat er sneller maatregelen worden genomen.

“Als je de rente verlaagt en zorgt dat de regels eenvoudiger worden én je geeft er meer bekendheid aan. Dan denk ik dat heel veel Nederlanders graag energie willen besparen”, zegt Kamerlid Jan Vos.

Bron: De Groene Courant