Garantiefonds en Zonnekeur

Sinds 2019 heeft Opgewekt bv het keurmerk zonnekeur, het Nederlandse keurmerk voor zonne-energie. Het geeft u houvast bij het zoeken naar de betrouwbare producten en installateurs op het gebied van zonne-energie.
Nu er steeds meer aanbieders van zonne-energie zijn, is het belangrijk dat u als klant op kwaliteit kunt vertrouwen. Voor de producten en de installateurs die het keurmerk voeren, gelden strenge criteria die worden getoetst door onafhankelijke partijen. Dit geeft onze klanten veel zekerheid dat de installatie uitgevoerd worden volgens alle normen en richtlijnen. Bovendien is Opgewekt bv sinds 2016 aangesloten bij de stichting garantiefonds zonzeker (SGZZ). SGZZ is een collectief van zelfstandige installateurs. Zelfstandige installateurs zullen bovengemiddeld servicegericht zijn, omdat hun inkomsten hier direct van afhangen. U krijgt het beste van twee werelden, namelijk servicegerichtheid van een de installateur en kennis voor het verstrekken van garanties en zekerheden van het gehele collectief!

Een ZonZeker installateur verzekert u:

 • Zijn papieren op orde te hebben en systemen te plaatsen volgens de richtlijnen van de fabrikant en de normeringen binnen Nederland
 • Dat alle aanbetalingen gewaarborgd zijn bij faillissement; wij werken tot €20.000,- zonder aanbetaling
 • Een direct aanspreekpunt te bieden
 • Snel ter plaatse te zijn bij calamiteiten
 • Continuïteit. In geval van faillissement worden alle zekerheden overgenomen door een andere installateur die aangesloten is bij de stichting
 • Kwaliteit. ZonZeker installaties bestaan uit vooraf geselecteerde producten, waardoor kwaliteit en rendement gegarandeerd kan worden door SGZZ en door uw installateur.

Voor iedere situatie de juiste zekerheid

Met een installateur van ZonZeker kunt u vrij kiezen uit verschillende niveaus van zekerheid. Wij noemen dit Budget, Basis en Extra.

De budget variant krijgt u kosteloos van uw installateur en is uw standaard zekerheid tot en met de oplevering van de installatie. U kiest deze variant indien u bijvoorbeeld een installatie met een rendementsverzekering heeft afgesloten waarin al het onderhoud en service naar uw idee voldoende geregeld is.

De Basis en Extra varianten geven zekerheden na oplevering van uw installatie. Basis dekt vooral de fabrieksgarantie periode n(maximaal 10 jaar), waarbij Extra een dekking geeft over de periode van 15 jaar ongeacht de fabrieksgarantie. Uw dekking wordt geborgd door een certificaat wat u thuis gestuurd krijgt. De kosten van het basis certificaat voldoet u via uw installateur. De kosten voor de extra variant worden via de stichting bij u in rekening gebracht.

Zekerheden (installaties > 1000Wp)

Budget

Basis

Extra

Certificaat van Stichting Garantiefonds ZonZeker

 

Gebruik van Kwaliteitsproducten, goedgekeurd door het collectief

Een gediplomeerde en gecertificeerde kwaliteitsinstallateur

Dekking faillissement van uw installateur  tijdens levering / montage*

Geschillencommissie bij het ontstaan van een klacht tijdens de (op)levering van uw installatie

Geschillencommissie bij het ontstaan van een klacht tijdens de fabrieksgarantie van uw installatie

 

Garantie op kosteloze uitvoering van het garantiewerk, gedurende 10 jaar, ook bij faillissement van uw installateur

 

Zorgeloos 15 jaar

 

 

Kosteloze service voor het vervangen van onderdelen buiten de fabrieksgarantie

 

 

Rendementspakket: Controle van de installatie na 5-7 jaar

 

 

Rendementspakket: Reiniging en coating van de panelen na 5-7 jaar

 

 

Garantie op kosteloze uitvoering van alle werkzaamheden (ongeacht fabrieksgarantie) bij faillissement van uw installateur

 

 

Prijs bij basisinstallatie (<4500 Wp)

-

€129,50

€29,50**

Afdracht door installateur

 

 

Afdracht door eigenaar

 

*Aanbetalingen zijn gegarandeerd tot 20% van het totale orderbedrag met een maximum bedrag van €2000,00 en maximaal 21 dagen voor montage

** ZonZeker extra is een abonnement met een looptijd van 15 jaar wat alleen afgesloten kan worden in combinatie met een Basis certificaat. Het bedrag in de kolom Extra betaald u jaarlijks. Indien de fabrieksgarantie op de omvormer of zonnepanelen meer of minder is dan 15 jaar, dan gelden er afwijkende tarieven. Voor installaties > 4500wP gelden eveneens afwijkende prijzen. De budget variant is altijd gratis voor de eindgebruiker.

Hoe werkt het?

Direct nadat u uw installateur opdracht heeft gegeven, zal de installateur de installatie aanmelden bij de stichting. Dit doet hij door de opdrachtbevestiging te mailen naar de stichting op mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. waarbij u in de cc op de hoogte gesteld wordt. Dit is voldoende voor de budget dekking. Na oplevering neemt de installateur samen met u het formulier “gereedmelding werkzaamheden” door. Behalve de oplevering bevat deze tevens het formulier om de installatie te melden bij de stichting. Heeft u gekozen voor een certificaat van de stichting, dan dient dit formulier volledig ingevuld te worden. Bij de budget variant kan dit overgeslagen worden. Uw installateur heeft doorgaans het papierwerk reeds voorbereid. Indien u voor een certificaat heeft gekozen, dan zal het certificaat binnen 6 weken bij u thuis bezorgt worden. Bij twijfel over de bezorging, neem dan contact op met uw installateur.

Twijfelt u nog?

Twijfelt u nog of u zou moeten kiezen voor een installateur van Stichting Garantiefonds ZonZeker? We hebben de voordelen op een rij gezet voor u. Overtuig uzelf!

 • Faillissement: Alle zekerheden die u genoot bij uw installateur worden bij faillissement volledig overgenomen door een andere (lokale) installateur die aangesloten is bij het garantiefonds. Uw aanbetaling loopt geen enkel gevaar.
 • Flexibiliteit: Kleine installateurs weten doorgaans niet wat van negen tot vijf betekent. Kleine service vragen worden veelal met het dagelijkse werk ingepland. Lukt dat niet, dan is een afspraak buiten de reguliere werktijden doorgaans ook geen probleem.
 • Rendement: ZonZeker installaties bestaan uit vooraf geselecteerde producten, waardoor kwaliteit en rendement gegarandeerd kan worden door Stichting Garantiefonds ZonZeker en door uw installateur. Indien u kiest voor ZonZeker Extra wordt uw installatie na 5 tot 7 jaar volledig doorgemeten om er zeker van te zijn dat ook de daaropvolgende jaren de installatie optimaal functioneert.
 • Kwaliteit: Alle ervaring en kennis van de deelnemers komen samen in de zogenoemde Whitelist. Hierop staan alleen producten waar de deelnemers goede ervaringen mee hebben, en waarvan de stichting de garantievoorwaarden heeft getoetst. Honderden jaren ervaring van kleine installateurs komen samen in deze lijst, waarvan u direct verzekerd bent van kwalitatief hoogwaardige producten.
 • Vakbekwaam: Iedere ZonZeker installateur is gescreend door de stichting op zowel administratief gebied als op vakbekwaamheid. De ZonZeker installateur heeft zijn vakbekwaamheid aan de stichting aangetoond door middel van zijn papieren en door een willekeurige controle bij oude klanten van de installateur.  U bent er zeker van dat u een kwaliteit installateur in huis haalt!
 • Geschillen: Mocht u een geschil hebben met een van onze deelnemers, dan kan de stichting hierin bemiddelen. Oordeel van de stichting richting onze deelnemers is doorgaans bindend.
 • Maatschappelijk voordeel: Er is nu geen noodzaak meer om te kiezen voor een groot installatie bedrijf. U kunt nu veilig kiezen voor de lokale installateur bij u om de hoek, mits deze uiteraard een deelnemer is aan het fonds. Een extra opsteker: u draagt hierdoor ook bij aan werkgelegenheid en saamhorigheid binnen uw regio! Wist u dat lokale verenigingen nagenoeg alleen maar gesponsord worden door lokale bedrijven? U draagt hier indirect aan bij!

Neem contact met ons op

Bezoek ons:
Industrieweg 88, 2712 LC Zoetermeer

E-mail ons:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bel ons:
070-2210050

Offerte aanvragen

Opgewekt BV

Industrieweg 88
2712 LC Zoetermeer
+31 (0) 70 22 100 50
info@opgewekt-energie.net

Sociale media

 

 

Zonnekeur Garantiefonds ZonZeker