Werkwijze

Stappenplan

OPGEWEKT hecht veel waarde aan de kwaliteit van haar werk en dat van haar toeleveranciers. We gaan persoonlijk en zorgvuldig te werk, vanaf de eerste kennismaking tot en met het onderhoud van uw systeem. Zo zullen we altijd zelf bij u thuis of op uw bedrijf bekijken hoe de situatie is, zodat we een zonnesysteem op maat kunnen leveren. U gaat immers een investering doen die de komende 25 tot 30 jaar het hoogst mogelijke rendement moet leveren. Doordat wij altijd een offerte op maat maken zullen wij nooit meerwerkkosten berekenen. “De prijs is de eind prijs”!

Bij elk project doorlopen we de volgende vier stappen:

Stap 1: Bezoek showroom in Zoetermeer of via telefonisch contact of via een offerte aanvraag of via email.

We leggen u in een eerste gesprek bij ons op kantoor of bij u thuis graag alles uit over de PV- panelen, de omvormers, de verschillende systemen de bevestigingswijze en onze werkwijze aan de hand van voorbeelden in onze showroom . Het is handig als u ons de antwoorden kunt geven op de onderstaande vragen.

 • Hoe hoog is uw huidige energieverbruik in Kwh op jaarbasis?
 • Zijn er obstakels waarmee we rekening moeten houden (bijv. dakkapel, schoorstenen, bomen of hoge gebouwen)?

Stap 2: Offerte aanvraag

Nadat u een offerte aanvraag heeft gedaan wij altijd bij u thuis of bij uw bedrijf langs voor een intakegesprek. Tijdens ons bezoek bekijken we de volgende zaken:

 • Controle van uw dak en dakbedekking
 • Meten van de beschikbare ruimte
 • Ligging van het dakvlak en de “loop” van de zon
 • Obstakels op uw dak en of in de omgeving
 • Mogelijke plaats voor de omvormer
 • Kabelverloop van de panelen naar de omvormer en van de omvormer naar de meterkast
 • Geschiktheid van de elektriciteitsmeter voor teruglevering
 • Mogelijkheden voor uitbreiding van de stoppenkast
 • Monitoring van uw geplaatste systeem
 • Het gewenste rendement
 • Interesse in onderhoudscontract

Stap 3: Offerte

Op basis van de verzamelde informatie en met onze geavanceerde software van SolarMonkey ontworpen met de TU Delft zullen we een offerte maken die nauw aansluit bij uw wensen en de mogelijkheden van uw huis. Met onze software kunnen we een meest exacte opbrengstberekening maken. De software houdt namelijk rekening met zoninstraling op locatie, gekozen materialen en een geavanceerde schaduwanalyse op basis van Lidar 3D data.

In de offerte maken wij een voorstel voor het soort en aantal panelen, het type omvormer en de montagematerialen. De offerte bevat tevens een besparings- en terugverdienoverzicht. Dit overzicht biedt een realistische inschatting maar nimmer een garantie. Het rendement in het overzicht is over het algemeen conservatief ingeschat. De ervaring leert dat het rendement in de praktijk vaak hoger is. Bij de offerte ontvangt u ook een document hoe u de BTW kunt terugvragen. Dit is vrij eenvoudig. Komt u er niet uit dan helpen wij u daarbij.

Stap 4: Opdracht / BTW Teruggaaf

Zodra u de offerte heeft geaccepteerd en ondertekend gaan wij de installatiedatum inplannen. Dit is in bijna alle gevallen binnen vier weken na het verstrekken van de opdracht. Normaal gesproken kan het systeem bij een woning in één dag geïnstalleerd worden. De BTW teruggaaf procedure kan nu ook in gang gezet worden.

Vraag offerte aan

Neem contact met ons op

Bezoek ons:
Industrieweg 88, 2712 LC Zoetermeer

E-mail ons:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bel ons:
070-2210050

Offerte aanvragen

Opgewekt BV

Industrieweg 88
2712 LC Zoetermeer
+31 (0) 70 22 100 50
info@opgewekt-energie.net

Sociale media

 

 

Zonnekeur Garantiefonds ZonZeker