Wij hebben gekozen voor A-merken zonnepanelen en omvormers met goede garantie voorwaarden.

Trina Solar,  LG, DMEGC, BenQ zonnepanelen; dit zijn enkele van de eersteklas merken zonnepanelen waar wij mee werken. Hiermee behaalt u maximaal rendement en weet u zeker dat u een product koopt van hoogwaardige materialen.

Solaredge, SMA, Sofar Solar Fronius en Enphase zijn omvormers die wij geselecteerd hebben in ons assortiment. Dit zijn allemaal omvormers met minimaal 10 jaar standaard garantie.

Zonnepanelen

Trina Solar

  Trina Solar is al meer dan 20 jaar actief in de Solar markt. Trina Solar is opgericht in 1997 en is sinds 2006 beursgenoteerd in New York. Het is daarmee een van de oudste zonnepanelen fabrikanten én het is ook financieel de meest gezonde.

Trina Solar heeft het grootste deel van de productieketen in eigen hand. van Ingot, wafer, cel tot en met zonnepaneel. Het bedrijf heeft ook het volledige kwaliteitstract in eigen hand. Producten worden in alle stadia van het productieproces uitgebreid getest.  Naast de gebruikelijke TUV en MCS certificaten hebben Trina Solar zonnepanelen ook test-certificaten voor ammonia, zoutspray, PID en zand.

Trina Solar is dé keuze voor veel grote spelers in de Europese markt omdat het naast de zekerheid van een sterk bedrijf ook hoge opbrengsten genereert. Door de hoge eisen aan alle componenten leveren de panelen zeer hoge resultaten. Ook in de simulatiesoftware van onder andere PVSyst is dit duidelijk zichtbaar.

Tenslotte is Trina Solar ook een van de meest maatschappelijk verantwoorde ondernemingen in onze sector. Zo werd ze in 2013 bovenaan geplaatst op de Silicon Valley Toxics Coalation Scorecard (SVTC 2013) als schoonste en meest verantwoorde producent. Boven bijvoorbeeld Solarworld, REC en ver boven onder andere Canadian Solar en JA Solar.

 

LG Solar

 

Het bekende elektronicamerk LG introduceerde na 20 jaar research in 2008 haar eigen zonnepanelenlijn. LG hanteert de hoogste kwaliteitsnormen voor al haar producten en zeker ook voor haar zonnepanelen. Door de strikte kwaliteitsnormen die het zichzelf oplegt en de het wereldwijde ondersteuningsnetwerk is een lange levensduur en hoge elektriciteitsproductie gegarandeerd. LG Solar zonnepanelen staat garant voor zonnepanelen van de hoogste kwaliteit en zijn een goede beslissing voor de komende 25 jaar!

Naast de kwaliteit is LG ook bekend om de vormgeving van haar producten. De afwerking van deze panelen is dan ook zeer hoogwaardig en het zwarte geanodiseerde frame zorgt dat deze panelen minder afsteken op pannendaken. De NeON 2 full Black module van LG zijn voorzien van Cello Technologie. Door deze technologie is de vermogensafgifte en de betrouwbaarheid verhoogd, waardoor de modules nog beter presteren dan hun voorgangers. De Cello Technologie vermindert namelijk het energieverlies, omdat de stroom over 12 draden wordt verdeeld in plaats van over 3 platte balken. De NeON 2 Full Black-modules zijn helemaal in het zwart afgewerkt en bieden een piekvermogen van 320 (Wp). Vanwege de verbeterde robuustheid heeft LG de productgarantie verlengd met 2 jaar, waardoor de zonnepanelen nu een productgarantie hebben van in totaal 12  jaar.

 

 

 

 

BYD (Build Your Dreams)

BYD is een kapitaalkrachtige multinational met een duidelijke missie en visie om onze wereld beter en groener te maken. Naast het produceren van zonnepanelen is BYD sterk in elektrisch vervoer, omvormers, batterijen en energieopslag systemen. De productiefaciliteit in China van zonnepanelen zit inmiddels op een capaciteit van 500 MW+ per jaar. De zonnepanelen fabriek in China is gestructureerd ingericht zoals ook de andere fascinerende productie faciliteit waar onder andere elektrische auto en bussen worden gemaakt. BYD is toonaangevend op het vlak van groene energie en zal hierin nog lang voorop blijven lopen. BYD heeft onlangs een opdracht gewonnen voor de levering van 35 elektrische bussen aan Schiphol. BYD behoort tot het top segment van de meest innovatieve bedrijven actief in de duurzame energie sector wereldwijd. De BYD groep heeft 170.000 medewerkers en een omzet van 8.5 miljard USD in 2013. Investeer goeroe Warren Buffet heeft 10% aandelen belang in de BYD groep. De BYD groep heeft een groene droom en missie. BYD is niet alleen zeer actief op het gebied van de ontwikkeling en productie van zonnecellen en zonnepanelen, ook lopen zij voorop in de ontwikkeling en productie van elektrisch vervoer en energie opslag. Partnerships en een nauwe samenwerking met onder meer het Duitse automerk Daimler (ontwikkeling elektrisch vervoer) en ABB (energie opslag) zorgen voor hightech innovaties en dragen er aan bij dat duurzame energie plannen naar een ongekende hoogte stijgen.

 

BenQ

Het gerenommeerde Taiwanese bedrijf Benq Solar is een divisie van AU Optronics en is een leverancier van hoogwaardige zonnepanelen. AU Optronics had in 2012 een omzet van 13 miljard dollar en is beursgenoteerd aan de NYSE. BenQ Solar is de eerste leverancier die een volledige CO2 footprint verificatie heeft gekregen (PAS 2050 Carbon Footprint Verification). BenQ is sterk in de ontwikkeling en productie van panelen met een hoog vermogen. BenQ levert panelen tot een efficiëntie van meer dan 20% (330 Wp). Ideaal voor daken waar weinig ruimte is.

DMEGC

DMEGC is onderdeel van de Chinese Hengdian Group Magnetics Co. Ltd. Al sinds 1980 de grootste magneetfabrikant ter wereld. De organisatie heeft 19.000 werknemers in dienst, een gemiddelde jaaromzet van 500 miljoen euro en produceert al decennia lang voor multinationals als Microsoft, IBM, Sony, HP, Samsung, Siemens en Panasonic. De Hengdian Group is eveneens een belangrijke speler op het gebied van zonnepanelen. De volledige productie, van grondstof tot paneel, vindt plaats bij de Solar Division. Sinds 2013 ook actief in Europa. Deze divisie produceert eveneens voor andere producenten van zonnepanelen en realiseert bovendien grootschalige zonneparken over de hele wereld. Omdat Solar Division de productie van de zonnepanelen in eigen hand houdt, zorgt dit automatisch voor strenge kwaliteitscontroles. Met zonnepanelen van DMEGC bent u daarom verzekerd van optimale kwaliteit en een lange levensduur.

Naast de genoemde merken kunnen we op verzoek uiteraard ook andere merken zonnepanelen leveren en installeren.

Omvormers

De omvormer is het hart van een zonne-energiesysteem en daarom helaas ook de zwakke schakel. Wij vinden het daarom belangrijk dat er een kwalitatief goede omvormer geïnstalleerd wordt. Er zijn drie verschillende systemen van omvormers:

  • Centrale stringomvormer
  • Omvormer met power optimizers
  • Micro-omvormers

Centrale string omvormer

Indien er geen schaduwvorming op de panelen is wordt er meestal gekozen voor een centrale stringomvormer, waarbij alle panelen in serie geschakeld verbonden zijn met de omvormer. Schaduwvorming beïnvloedt heel sterk de opbrengst van een paneel. Bovendien beïnvloedt bij seriegeschakelde zonnepanelen zoals bij de stringomvormer schaduw op één paneel ook de opbrengst van de andere panelen. Schaduwvorming dient dan ook zo veel mogelijk te worden vermeden. De merken die wij gebruiken zijn SMA, Fronius, Sofar, Omnik, Mastervolt en Steca.

Is uw dak deels beschaduwd door bijvoorbeeld een schoorsteen of dakkapel en u wilt toch graag zo veel mogelijk panelen dan kunt u gebruik maken van een omvormer met power optimizers, of van micro-omvormers.

Omvormer met power optimizers

Dit systeem bestaat uit een stringomvormer in combinatie met power optimizers. Power optimizers worden direct achter elk paneel gemonteerd en zorgen ervoor dat elk paneel individueel maximaal presteert. In schaduwrijke omgeving kan het rendementsverschil ten opzichte van string omvormer oplopen tot wel 25%! Voordelen van de power optimizers zijn:

  • Een hogere opbrengst per paneel en dus van het totale systeem
  • Monitoring van het systeem kan per paneel worden gedaan via internet en smartphone. Als er iets aan de hand is kun je makkelijk nagaan bij welk paneel het misgaat.
  • De productgarantie op de omvormer en optimizers is standaard langer dan bij normale string omvormers
  • Bij uitval van één zonnepaneel blijft de rest gewoon functioneren terwijl met een normale stringomvormer dan het hele systeem stopt

Wij hebben gekozen voor het merk Solaredge indien we een systeem met power-optimizers installeren. Hier geldt echter ook dat wij op verzoek ook andere merken omvormers met power-optimizers kunnen leveren en installeren.
Wij zijn een SolarEdge Certified Installer.

Micro-omvormers

Ook micro-omvormers worden direct achter het zonnepaneel geplaatst. Er wordt geen gebruik meer gemaakt van een centrale string-omvormer, maar de gelijkstroom die uit het zonnepaneel komt wordt direct omgezet in wisselstroom zoals u gebruikt in huis. Er komt slecht een kastje ter grootte van een thermostaat te hangen.

Naast de voordelen van de power optimizers hebben micro-omvormers bovendien de volgende voordelen:

  • Een nog langere productgarantie tot wel 25 jaar!
  • Er is géén string-omvormer meer nodig. Dus geen omvormer meer in huis.

Indien het systeem wordt geïnstalleerd met micro-omvormers dan kiezen wij in de meeste gevallen voor het merk Enphase.

De juiste keuze zal een afweging zijn tussen kosten, opbrengst, gebruiksgemak, garantie en onderhoud en verschilt al naar gelang de situatie ter plaatse en, niet te vergeten, uw eisen en wensen aan het systeem. Opgewekt kunt u daarbij prima adviseren.

Ben u geïnteresseerd in een vrijblijvend advies, laat hier dan uw gegevens achter en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Laat ons u bellen voor een vrijblijvend adviesgesprek

Gelieve uw naam in te vullen

Vul uw telefoonnummer in

Invalid Input