Subsidies

Subsidies

Er is al jaren geen landelijke aankoopsubsidie voor zonnepanelen meer voor particuliere, maar er zijn soms wel lokale subsidies. Meer weten over beschikbare subsidies? Vraag een advies aan!

Lokale subsidies

Onze provincies, regio’s en gemeenten mogen zelf bepalen wat zij subsidiëren en hoeveel geld zij hieraan besteden. Misschien heeft uw gemeente dus wel een aantrekkelijke subsidie voor u. Via de Energiesubsidiewijzer kunt u nagaan of u in  aanmerking komt voor een lokale subsidie voor zonnepanelen.

Heeft u niet direct beet? Bel de gemeente of provincie gerust eens op en vraag goed door. Wellicht komen zonnepanelen in combinatie met isolatie wél in aanmerking voor subsidie. Of misschien wil de  gemeente een collectieve van zonnepanelen subsidiëren. Het is maar net wat de gemeente belangrijk vindt om te stimuleren.

Meer informatie

Teruggave van de BTW op zonnepanelen voor particulieren

Het is wel geen subsidie, maar wel een fijne regeling die u veel geld oplevert: u kunt de betaalde BTW over uw zonnepanelen terugvragen bij de Belastingdienst. Dat scheelt u 21% van de aankoopprijs (minus een forfait), en dus honderden euro’s. Sla deze stap dus zeker niet over!

Salderingsregeling

Ongebruikte zonnestroom kunt u terugleveren aan het net. Daar krijgt u een vergoeding voor die gelijk staat aan de prijs van de stroom die u afneemt van het energiebedrijf. Dit heet salderen. Maar let op: vanaf 2024 wordt de salderingsregeling regeling langzaam afgebouwd.

Tot 2031 kunt u nog van deze regeling gebruikmaken, maar elk jaar loopt de hoeveelheid die u mag salderen met 9 procent terug. Wie nu zonnepanelen aanschaft, kan hierdoor meer voordeel behalen dan wie nog een jaartje wacht.

Zakelijke zonnepanelen subsidies

Er is een aparte zakelijke subsidie beschikbaar: SDE++. Deze subsidieregeling is alleen voor bedrijven met een zakelijke aansluiting groter dan 3×80 ampère en een zonnestroominstallatie van meer dan 15kWp of 15.000 Wattpiek.

Daarnaast zijn er allerlei fiscale voordelen te behalen voor de zakelijke klant indien u in een zonne-energiesysteem investeert.

Advies nodig?

Neem contact met ons op en we helpen u graag met al uw vragen!

Neem contact met ons op

Bezoek ons:
Industrieweg 88, 2712 LC Zoetermeer

E-mail ons:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bel ons:
070-2210050

Offerte aanvragen

Opgewekt BV

Industrieweg 88
2712 LC Zoetermeer
+31 (0) 70 22 100 50
info@opgewekt-energie.net

Sociale media

 

 

Zonnekeur Garantiefonds ZonZeker