Zonnepanelen & omvormers

De energierekening kan voor uw onderneming maandelijks een behoorlijke kostenpost zijn. Daarom kiezen steeds meer mkb ondernemers voor zonnepanelen. Logisch, want dat is duurzaam en verlaagd direct de energiekosten. Ook zijn zonnepanelen zakelijk goed voor uw maatschappelijk verantwoord imago. Bovendien hebben ze een interessant rendement.

Gecertificeerd installateur

Als gecertificeerd installateur begeleidt Opgewekt BV Zoetermeer u volledig bij de aanschaf van zonnepanelen zakelijk. We starten met een vrijblijvend advies gesprek en verzorgen iedere vervolgstap tot in de puntjes. Hiermee nemen wij alle zorgen voor u uithanden. Ook na oplevering van de installatie staan we voor u klaar op het gebied van beheer, service en onderhoud. Zo geniet u optimaal van uw eigen zonne-energie!

Afspraak maken

Zorg ervoor dat u de juiste omvormer kiest!

Een zakelijke zonnepanelen installatie kan niet zonder omvormers.

Wat doet een omvormer?

Er zijn allerlei verschillende soorten omvormers, maar ze doen in de basis allemaal hetzelfde: ze vormen de opgewekte gelijkstroom uit zonnepanelen om naar bruikbare wisselstroom. Wisselstroom is de stroom die uit het stopcontact komt en waar al uw apparaten gebruik van maken. Zonder omvormers heeft u dus helemaal niks aan de zonnestroom die uw zakelijke installatie voor u opwekt. Daarom is het belangrijk dat ze zo optimaal en efficiënt mogelijk werken. Daarvoor is het belangrijk dat u weet welke types omvormers er zijn, want niet elke omvormer is even geschikt voor uw installatie.

Welke soorten omvormers zijn er?

Er zijn een aantal verschillende soorten omvormers te onderscheiden. Qua functie doen ze allemaal hetzelfde, maar de werking is net wat anders.

Micro-omvormer
We beginnen bij de micro-omvormer. Deze wordt vooral in kleinschalige projecten gebruikt. De micro-omvormer zet de gelijkstroom van 1 tot 4 panelen om naar wisselstroom. Dit type omvormer is relatief duur, maar bij een klein aantal panelen kan het wel uit. Dat komt omdat u niet hoeft te investeren in de aanleg van 1 centrale omvormer. Daarnaast hebben de prestaties van de panelen geen invloed op elkaar, omdat ze individueel of in kleine groepen zijn aangesloten. 

Zeer Veilig: geen hoge spanning op uw dak
Het gebruik van micro-omvormers wordt niet alleen door experts aanbevolen maar ook door de brandweer en verzekeringsmaatschappijen. Ze voldoen aan de strengste veiligheidseisen van de overheid. Door het gebruik van micro-omvormers werkt het systeem namelijk volledig in wisselstroom, dus geen gelijkstroom met hoge spanning op het dak. Een zonnepaneel die is aangesloten op een micro omvormer geeft NOOIT een vlamboog, dit resulteert in het meest brandveilige zonnepanelen systeem.

String-omvormer

De string-omvormer wordt zo genoemd omdat hij de productie van 1 of meerdere serie geschakelde panelen omzet. Zo’n serie noemen we ook wel een string. Dit type is erg efficiënt en vooral geschikt als er weinig of geen schaduw op uw panelen valt. De omvormer is erg makkelijker te installeren, maar het nadeel is dat de panelen wel invloed hebben op elkaars prestatie. Dat komt omdat ze dezelfde stroomkring delen. Dus als er 1 paneel minder presteert, bijvoorbeeld omdat er schaduw op valt, dan leveren alle andere panelen ook minder op. Om precies te zijn leveren ze dan allemaal hetzelfde op als het minst functionerende paneel. Heeft u een mooi plat dak zonder schaduw? Dan is deze omvormer ideaal en het minst duur. 

Optimizers

In tegenstelling tot de string-omvormer, worden er bij dit type omvormer twee processen gescheiden. Een optimizer zorgt ervoor dat het optimale vermogen van elk paneel wordt behaald. Het omvormen van de stroom gebeurt nog wel centraal. 

Dit is ideaal als er schaduw op uw dak valt, omdat uw vermogen optimaliseert en er geen hele series zonnepanelen slechter gaan presteren. Dit type omvormer is wel duurder dan een string-omvormer, maar goedkoper dan een groot project met micro-omvormers. Een mooie middenweg, dus.

Veiligheid staat nummer 1

SolarEdge is de enige omvormer-oplossing die beantwoordt aan de meest geavanceerde Europese veiligheidsrichtlijnen. SolarEdge biedt een verhoogde veiligheid met twee ingebouwde functies: SafeDC™ en vlamboogdetectie en -onderbreking. Het SolarEdge-systeem schakelt de DC-spanning automatisch af wanneer de AC-stroom uit staat. Een SolarEdge power optimizer schakelt automatisch de DC-spanning in de PV-bedrading af ter bescherming van installateurs, onderhoudspersoneel en brandweerlieden.

Hybride omvormer
Een hybride omvormer heeft meerdere functies. Ze kunnen bijvoorbeeld van verschillende energiebronnen energie verwerken of opgewekte stroom opslaan.

Afspraak maken

Bent u benieuwd hoeveel u kunt verdienen met zonnepanelen zakelijk?

Wij hebben een ruim assortiment aan zonnepanelen en omvormers, deze worden allen onderworpen aan strenge kwaliteitscontroles. De kwaliteit van de omvormer speelt dan ook een grote rol in de uiteindelijke opbrengst en het rendement van de zonnepanelen. Opgewekt BV Zoetermeer levert alleen zonnepanelen en omvormers van fabrikanten die bekend staan om hun uitstekende kwaliteit,  service en garanties.

Ontdek hier ons aanbod

Bel of mail mij terug met meer informatie

Wilt u meer informatie ontvangen over onze producten?
Dit kan zowel telefonisch als per email.
Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen contact met u op!

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

Wat kan Opgewekt BV voor u betekenen?

Wanneer u met ons in contact komt kunt u rekenen op de expertise van onze adviseurs. Al onze adviseurs zijn namelijk niet alleen goed op de hoogte van onze producten, maar ook van de belangrijkste technische aspecten van dakconstructies en elektra-netwerken. Daarom kunt u er zeker van zijn dat een keuze voor Opgewekt BV een keuze voor een betrouwbare installatie is.

Vrijblijvend offerte aanvragen

Advies nodig?

Bij Opgewekt BV geloven wij in het belang van een goede technische schouwing. Waar andere bedrijven een installatie intekenen via Google Maps en enkel naar de afmetingen kijken, vinden wij het belangrijk dat we ook zelf komen kijken. Alleen op die manier kunnen we belangrijke aspecten die de geschiktheid voor zonnepanelen bepalen en controleren.

Neem contact met ons op en we helpen u graag met al uw vragen!

Afspraak maken

Neem contact met ons op

Bezoek ons:
Industrieweg 88, 2712 LC Zoetermeer

E-mail ons:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bel ons:
070-2210050

Offerte aanvragen

Opgewekt BV

Industrieweg 88
2712 LC Zoetermeer
+31 (0) 70 22 100 50
info@opgewekt-energie.net

Sociale media

 

 

Zonnekeur Garantiefonds ZonZeker